Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği

Blefaroplasti olarak adlandırılan göz kapağı estetiği, cerrahi ve cerrahi olmayan uygulamalar şeklinde uygulanmaktadır. Kişilerin göz kapağı yapısı ve ten yapılarına bağlı olarak, ameliyatlı veya ameliyatsız olarak uygulanabilir.

Estetik görünüm elde etmenin yanı sıra çeşitli faktörlere bağlı olarak, göz kapağında oluşan deformasyonların giderilmesi için uygulanan bir yöntemdir.

Göz Kapağı Estetiği Neden Yapılır?

Zaman ve yaşa bağlı olarak, göz kapağında oluşan sarkıklar, çizgiler, torbalanmalar ve hem üst hem alt göz kapaklarında oluşan deformasyonların giderilmesi için yapılır. Kişilerin cilt yapısının toparlanması, daha formda ve genç bir ifade kazandırmak için uygulanan yöntemler arasındadır.

Yaşlanma belirtilerinin ilk ve en etkili gözlemlendiği göz çevresi, karakteristik özelliklere bağlı olarak kimi kişilerde daha hızlı yaşlanma gösterir. Göz yapısından kaynaklı daha geniş ve yaygın görünümün yanı sıra çukurluk ve torbalanmaya daha müsait göz yapıları bulunur.

Tüm bunlardan ziyade, yaşa neden olan zaman en büyük etkendir. Zamanın izlerini bir nebze silmek ve daha dinamik görünüm kazanmak için yapılan estetik uygulamalardır. Bu uygulama genellikle 35 yaş sonrası yapılmaktadır. Kadın veya erkek herkese uygulanabilir. Ameliyat yaşı 18’den itibaren sağlanmaktadır.

Blefaroplasti Nedir?

Hem kaz ayaklarının geçirilmesi hem de göz kapaklarındaki yaşlılık belirtilerinin düzeltilmesi için yapılan cerrahi estetik uygulamalardır. Blefaroplasti, ameliyathane ortamında yapılan bir operasyondur.

Göz kapağı ameliyatında; üst göz kapağının yanı sıra alın bölgesi, alt göz kapağı ve göz çevresi bir arada değerlendirilir. Orantılanarak, yüzün karakteristik özelliği çok fazla değiştirilmeden ameliyat uygulanır. Üst kapaktaki fazla dokular çıkarılır ve deride düzenleme yapılır. Üst göz kapağındaki yığılma, topaklanma ve fazla kata neden olan fazla kısım hassas şekilde alınır.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapaklarının yapısına bağlı olarak yapılan uygulamalarda; hem çukurluklar giderilir hem de fazla dokular alınarak dana genç görünüm verilir. Genellikle üst göz kapağındaki düşüklük ve yığılmalar alınırken, alt göz kapağındaki çukursu görüntüler, doldurularak giderilir.

Şayet alt göz kapağında da torbalanma, sarkıklık ve yığılmalar var ise fazla deriler alınarak form kazandırılır. Çukur görünüm veren bölgelere ise yağ enjekte edilir. Blefaroplasti uygulamalarında alın ve yanak bölgesi birlikte değerlendirilir. Alt göz kapağındaki fazla dokular alınarak, gerektiğinde yanaklara eklenebilmektedir.

Botoks, göz altı ışık dolgusu veya yağ dolgusu, implant gibi ek uygulamalar var ise kombine uygulama olarak yapılmaktadır. Göz kapağı cerrahi işlemlerinde, cerrahi olmayan uygulamalar da yapılmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Ne Kadar Sürer?

Blefaroplasit ameliyatları genellikle 30 dakika ile 60 dakika arasında sürer. Bu, göz kapaklarının yapısı, durumu ve kombine uygulamalarla alakalıdır. Alt göz kapağı ameliyatları genellikle 1 ila 1,5 saat arasında sürmektedir. Beraberinde yapılacak yüz estetiği uygulamalarıyla birlikte yapılabilen bir operasyon türüdür.

Göz Kapağı Estetiğinde Anestezi Uygulanır mı?

Üst göz kapağı ameliyatlarında genellikle lokal anestezi uygulanır nacak alt göz kapağı uygulamalarında, genel anestezi uygulanmaktadır. Genellikle rahat, kısa süren ve sonrasında çok fazla ağrı- sızı olmayan bir operasyon türüdür. Ameliyat esnasında ağrı, acı hissedilmez.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası

Operasyon ardından ilk 2 gün, hafif şişlikler olabilmektedir. Ameliyat sonrası günlük aktivitelere devam edilebilir. Bandaj uygulaması, sadece göz kapaklarına uygulanmakta ve görüş açısını kapatmamaktadır. İlk 1-2 gün buz uygulaması yapılarak morluk ve şişlikler azaltılabilir.

Göz kapağı estetik ameliyat sonrasında, 1 hafta gözlere baskı uygulanmamalıdır. Ovuşturma veya sert hareketler yapılmamalıdır. Operasyon sonrası ilk birkaç ay güneşten korunması önemlidir.

Estetik ameliyattan sonraki ilk şişlik ve morluklar, 1 hafta ile 10 gün içerisinde iyileşme sağlanmaktadır. Kızarıklık ve morluklar tamamen geçmektedir. Ameliyatta uygulanan dikişler ise 5 günden sonra alınır. Düğümsüz oldukları için kolay şekilde alınır ve iz bırakmaz.

Göz Kapağı Estetiği Kalıcı mıdır?

Göz kapağı estetiği, mümkün olduğunca uzun kalıcılık sunar. Şöyle ki; yaşa bağlı olarak ilerleyen dönemlerde de çizgi, kırışıklık ve yer çekimine bağlı olarak cilt yapısında bir takım değişiklikler olabilir. Ancak cerrahi bir işlem olduğu için, ameliyattan önceki yapısına dönmez.

Göz kapağı estetikleri kalıcı uygulamalar arasında yer alır. Ameliyatın yapıldığı yaşa bağlı olarak uzun yıllar ve bazen ömürlük kullanılabilir. Özellikle alt kapaklarda yeniden bir uygulama gerekmez.

 

Anasayfaya dön

Instagram

The post Göz Kapağı Estetiği appeared first on Düzey Göz Merkezi.



from Düzey Göz Merkezi http://bit.ly/2Gcuht5
via IFTTT

Yorumlar