Akıllı Mercek

Akıllı Mercek

 

Akıllı lens olarak adlandırılan akıllı mercek, çok odaklı görme fonksiyonu kazandırıyor. Görme yetisinin sadece yakın, sadece uzak veya orta mesafede sağlanması için değil, tüm mesafelerde en iyi görüşe sahip olmak için geliştirilmiş bir tasarımdır.

Katarakt operasyonlarında uygulanan lensler, genellikle tüm görme sorunlarında kullanılabilir. GİM olarak tanımlanan akıllı mercek, farklı odaksal çizgileri ile hipermetrop, miyop olan hastalarda uygulanabilir.

katarkt akıllı mercek

Akıllı Mercek Nasıl Uygulanır?

Erken yaşlarda görme bozuklukları olan ve göz ameliyatı olmayan ya da lazer uygulaması yaptırmayan kişilere veya katarakt ameliyatlarında uygulanabilir bir sistemdir. Akıllı mercek, daha önce lazer ameliyatı olan kişilere de uygulanabilir.

Uzak veya yakını görememe, göz içi lenslerinde deformasyon gibi konularda akıllı lens uygulanabilir. Katarakt yönteminde uygulanan GİM yerleştirme operasyonu, doğal lensin çıkarılmasıyla uygulanır.

Göz anatomisine tamamen uyumlu şekilde dizayn edilen akıllı lens, doğal lens yapısı çıkarılarak iç yapıya yerleştirilir. Katarak ameliyatlarında uygulanan yakın lens ya da uzak lenslerden farklı olarak, yakını ve uzağı görebilen Akıllı Mercek İmplantasyonu uygulanır.

 

Akıllı Lens Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Göz ve görme bozukluklarında daha önce tedavi olmuş veya olmamış kişilere uygulanabilir. Genç hastalar veya ileri yaştaki hastalara uygulanabilir. Akıllı mercek kimlere uygulanır konusunda tedavi yelpazesi oldukça geniştir. Lazer ameliyatı olmuş veya doğal lens yapısında deformasyon oluşan kişilere, uzağı görme ve yakını görme problemlerinde akıllı lens ameliyatı uygulanabilmektedir.

Akıllı Lens Cazip midir?

Görme işlevinin çok boyutlu yapılabilmesi için en ideal yöntem, akıllı mercek sistemidir. Orta mesafe görüş açısı, yakın mesafe ve uzak mesafe görme fonksiyonlarını bütünsel şekilde sunan tek uygulama akıllı lenstir.

akıllı mercek ve katarakt

 

Akıllı mercek ameliyatı, katarak ameliyatı türünde yapılan ve sonrasında görme fonksiyonlarının hemen kazanılmasına olanak sunan bir operasyondur. Odaklama özelliğiyle hem konforlu görme hem de ömür boyu kullanım avantajı sağlar.

Akıllı mercek ameliyatı, mercek yerleştirme işleminde de konfor sağlar. Ortalama 10 dakika süren implantasyon yerleştirme, dikişsiz bir ameliyattır. Akıllı mercek ameliyatı sonrası göz numarasında ilerleme olmaz ve bir daha katarakt oluşmaz. Sağlıklı ve çok açılı görme fonksiyonu, ömür boyu kullanım, kısa süreli ameliyat ve hızlı iyileşme ile en cazip göz ameliyatıdır.

Akıllı Mercek yazısı ilk önce Düzey Göz Merkezi üzerinde ortaya çıktı.



from Düzey Göz Merkezi http://bit.ly/2S1Gbvf
via IFTTT

Yorumlar