Şaşılık Hastalığının 7 Belirtisi

Şaşılık hastalığının belirtisi sadece yüze bakarak, kolayca anlaşılır sanmayın. Her şaşılık, dışarıdan fark edilecek kadar büyük kaymalar yapmamış olabilir. İki göz arasında, çok az bile açı farkı olsa, az sonra sayacağımız belirtileri vermeye başlayacaktır.

Gözlerde Paralelliğin Kaybolması

gözlerde paralelliğin kaybolması
Gözlerimizin sağa sola, yukarı aşağı hareketleri altı adet kas tarafından yönetilir. Bu kasların, uzunluğu ve kuvveti her iki gözde de eşitse, gözler paralel olarak hareket eder. Eğer kaslardan herhangi birinde bir sorun varsa, paralellik kaybolur ve şaşılık hastalığı ortaya çıkar.

Göz Sulanması

göz sulanması
Göz sulanması, alerjik olarak ortaya çıkabilir ya da göz yaşı kanallarının tıkanıklığının habercisi olabilir. Ancak bunların hiçbiri yokken ortaya çıkması şaşılık belirtisi olabilir.

Gözlerde Ağrı

gözlerde ağrı
Göz kaslarının birinde yaşanan bir sorun, gözün tüm hareketlerini ve diğer kasları da etkileyecektir. Böylece her biri normalde harcaması gerekenden fazla enerji harcayacaktır. Daha fazla kasılma, o bölgede ağrı meydana getirir. Özellikle çocuklarınızın, gözüm ağrıyor şikayetlerini dikkate almalısınız.

Çift Görme

çift görme
Gözler paralel olarak baktıklarında, görüntüleri görme merkezine aynı şekilde gönderirler. İki gözle tek bir görüntü görebiliyor olmamızın sebebi budur. Bu paralellik kaybolduğunda, her iki gözün, görme merkezine gönderdiği görüntüler üst üste oturmaz ve çift görme ortaya çıkar.

Üç Boyutlu Görüntünün Kaybolması

üç boyutlu görüntünün kaybolması
Gözlerde paralelliğin kaybolması ile derinlik hissi de kaybolabilir. Bu durumda üç boyutlu görüntünün kaybolması normaldir. Çocukların özellikle top oynarken, topu takip etme, yakalama hareketlerini mutlaka izlemelisiniz. Eğer yaşına uygun hızda ve büyüklükte bir topla oynarken, üstüne geldiğinde yakalayamıyorsa, üç boyutlu görüntüyü kaybetmiş olabilir.

Bulanık Görme

bulanık görme
Şaşılık beraberinde bulanık görmeyi getirecektir. Kaslarında sorun olan göz, zamanla bulanık görmeye başlar.

Yüzün Bir Tarafa Dönük Olması

yüzün bir yana dönük olması
Şaşılık sonucu ortaya çıkan, çift görme ya da üç boyutlu görüntünün kaybolması sorunlarını, istemsiz olarak tek gözle bakarak çözmeye çalışır vücudumuz. Bu yüzden de şaşılık sorununun olmadığı göz ile bakar ve bu da başını veya yüzünü o yöne döndürme ile ortaya çıkar.

Şaşılık Hastalığının 7 Belirtisi yazısı ilk önce Düzey Göz Merkezi üzerinde ortaya çıktı.



from Düzey Göz Merkezi http://ift.tt/2uNJI5P
via IFTTT

Yorumlar