Kurban Keserken Göz Sağlığına Dikkat

Kurban kesimi sırasında, her yıl birçok kaza ve yaralanma yaşanıyor. Kurban kesmek aslında, profesyonel kişiler tarafından yapılması gereken bir işlem. Çünkü bıçak kullanmak sanıldığı kadar kolay değil. Özellikle tecrübe gerektiren bu işlemi, kendisi yapmak isteyenler, yaşanan olumsuzluklar sonucu, bayramı hastanede geçirebiliyorlar.

Göz Yaralanmalarına Dikkat

kurban kesmek
Kurbanın satın alındığı andan itibaren tehlikelere maruz kalabiliyoruz. Yılda bir kez karşılaşıyoruz ve hayvanları idare etme ve sonunda kesmek konusunda çok tecrübesisiz. Boynuzlardan ya da çiftelerden her an gözlerimize veya vücudumuzun çeşitli yerlerine, sert darbeler alabiliriz.

Göz Yaralanmalarında Ne Yapmalıyız?

göz yaralanması
Göz yaralanmaları, en hafifinden ağırına, acil müdahale gerektiren yaralanmalardır. Hiç birinin hafife alınmaması ve ihmal edilmemesi gerekmektedir. Acil göz müdahaleleri ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Eğer et kesimi sırasında gözünüze, kemik parçası sıçrarsa, hiç vakit kaybetmeden göz kliniğine gidin. Branşı ve uzmanlığı göz olan bir hekim tarafından muayene edilmelisiniz. Korneanıza ciddi hasarlar verebilecek bu duruma karşı, et kesimi sırasında varsa yüzücü gözlüğü takarak kendinizi koruyabilirsiniz.

Gözünüze kurban kanı kaçması durumunda ise gözlerinizi bol ve temiz suyla yıkayın. Arkasından var ise antibiyotikli göz damlası kullanabilirsiniz. Ancak batma hissi oluşuyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurun.

İyi ve kazasız bayramlar…

Kurban Keserken Göz Sağlığına Dikkat yazısı ilk önce Düzey Göz Merkezi üzerinde ortaya çıktı.



from Düzey Göz Merkezi http://ift.tt/2iDaSX1
via IFTTT

Yorumlar