Göze Zarar Veren Hastalıklar

Göze Zarar Veren Hastalıklar Nelerdir?

Göze zarar veren hastalıklar, genelde sistemik ve düzenli ilaç kullanımını gerektiren hastalıklardır. Bu hastalıklar, vücudun damar yapısında sorun yarattıkları için dolaylı olarak görmeyi etkilerler. Gözlerimizin damarlı olan yapısına retina denir. Retina, dışarıdan çıplak gözle baktığımızda göremediğimiz, görme sinirinin de bulunduğu arka kısımdır. Görme işlevi, bu bölgenin damar yapısının sağlıklı olması ile sorunsuz olarak gerçekleşir.

Şeker – Diyabet Hastalığı

Şeker hastalığı kalıcı görme kaybına en fazla sebep olan hastalıktır. Bu yüzden diyabet teşhisi konulan bir hastanın, göz doktoru kontrolünde olması, geçici ve ani görme kayıpları yaşadığı anda ise acilen göz doktoruna gitmesi şarttır. Ailesinde şeker hastası olanlar ise yılda iki kez göz muayenesi olmalıdırlar.

Hipertansiyon

Hipertansiyon da göze zarar veren hastalıklar arasındadır. Çünkü damarları en çok yıpratan sorunların başında, damar içindeki kanın basıncındaki değişimler gelir. Hipertansiyon hastalarının yaşadıkları, tansiyon arası değişimler göz damarlarına da zarar verecektir. Hipertansiyon ve göz ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

MS hastalığı ve Kan kanseri

MS yani Multiple Skleroz, merkezi sinir sistemi hastalığı olduğu için ilk belirtilerini gözde gösterebilir. Gelip geçici çift görme gibi belirtilere rastlanabilir. Kan kanseri hastalarında ise kan hücrelerinde kanama olabilmektedir ve bu kanamalara göz dibinde rastlanabilmektedir.

Göz hastalıkları vücudumuzun genel sağlığı ile doğrudan ilgilidir. Bazı hastalıklar için ise çalışma koşullarımız, nerede yaşadığımız ve kalıtımsal yapımız etkili olur. Bunlar bizim değiştirebileceğimiz şeyler değildir elbette ama göz şikayetimiz olmadığı zamanlarda bile, yılda bir kez göz muayenesine giderek, göz sağlığımızı koruyabiliriz.

Genel göz muayenesinin birçok hastalığın erken teşhisine olanak vermesi, bu muayeneyi düzenli olarak tekrarlamaya yeterli bir sebeptir.

Göze Zarar Veren Hastalıklar yazısı ilk önce Düzeygöz üzerinde ortaya çıktı.



from Düzeygöz http://ift.tt/2usLjJY
via IFTTT

Yorumlar