Çocukların Göz Sağlığını Korumanın 8 Yolu

Çocukların göz sağlığını korumanın çeşitli yolları var elbette. Eğer genetik sebeplerle, konjenital göz hastalıkları ile doğmadılarsa, bu sağlığı korumak gerekir.
Göz sağlığı şakaya gelmez, işte dikkat edilmesi gerekenler;

Dengeli Beslenmesini Sağlayın

dengeli beslenme
Çocukları sebze yemeğe ikna etmek kolay değildir. Bunu hepimiz biliyoruz ama dengeli bir şekilde et, tavuk, balık ve sebze yemeleri, göz sağlığı açısından çok önemlidir. Özellikle deniz ürünlerinde bulunan omega-3, gelecekteki göz sorunlarının da oluşumunu geciktirir.

Bilgisayar Kullanımını Sınırlayın

bilgisayar kullanan çocuk

Çocuğunuzun bilgisayar kullanımını mutlaka sınırlandırmalısınız. Günde 45 dakikadan uzun kullanmamalılar. Aynı zamanda, bu aletleri kullanırken ki mesafe ve duruş şekillerine de dikkat etmelisiniz. Monitörler her zaman, göz seviyesinden aşağıda olmalıdır.

Televizyonu Güvenli Mesafeden Seyrettirin

televizyon seyreden çocuk
Çocukların göz sağlığını korumak için, televizyonu 3,5 metre mesafeden seyretmeleri gerekir. Aynı zamanda, odanın aydınlatmasının da doğru olması gerekir. Televizyonu asla loş bir ortamda seyretmemeliler.

Mobil Oyunlara Dikkat

bilgisayar tablet kullanımı
Mobil ekranlar, yani tablet ve telefonların uzun süreli kullanımı çocuklar için göz sağlığını tehdit edicidir. Bunun için dijital göz yorgunluğu yazımıza bir göz atabilirsiniz. Halk arasında, küçük yaştaki çocukların tablet kullanımı maalesef, zeka göstergesi olarak algılanmaktadır. Ancak tablet kullanımı için sadece 62 IQ yeterlidir.

Gözlerini Ovuşturmayı Alışkanlık Edinmesin

gözlerini ovuşturan çocuk
Çocukların gözlerini ovuşturması, daha sevimli görünmelerine sebep olsa da bunu alışkanlık haline getirmeleri kötü sonuçlar doğurabilir. Yapılan araştırmalar, keratokonus hastalığının en büyük sebeplerinden birinin göz ovuşturmak olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Hijyen Kurallarını Öğretin

ellerini yıkayan çocuk
Göz sağlığının temeli, gözleri mikroplardan korumaktır. Bunun da en güzel yolu, hijyen kurallarına dikkat etmektir. Ellerin temiz olması, sık sık yıkanması, başkalarına ait havlu ve benzeri eşyaların kullanılmaması çok önemlidir. Çocuklarınızı kesinlikle makyaj malzemelerinden uzak tutunuz. Sürme çekmek ya da göz makyajı yapmak göz sağlığını tehdit edecek unsurlara ulaşmalarını engelleyiniz.

Oyuncaklarına Dikkat Edin

oyuncakla oynayan çocuk
Her oyuncağın üzerinde, hitab ettiği yaş grubu ve hangi yaşın altındakiler için tehlikeli olacağı yazar. Bu uyarıları mutlaka dikkate alın. Göz yaralanmaları sonrasında, göz sağlığı ve görme yeteneği tamamen bozulabilir. Aynı şekilde, odası, oyun alanı gibi vakit geçirdiği yerleri de mümkün olduğunca güvenli hale getirmek gerekir.

Çevre Koşullarına Dikkat Edin

yüzen çocuk
Çevre şartları değiştiğinde göz sağlığını korumak için önlemler almak gerekebilir. Örneğin havuza girecekse mutlaka yüzücü gözlüğü takmasını sağlayın. Güneşe çıkacaksa, güneşin zararlı ışınlarına karşı korumalı güneş gözlüğünü mutlaka takın. Çocuklarınızın çeşitli kimyasallar ya da spreylerle temas etmesine izin vermeyin.

Çocukların Göz Sağlığını Korumanın 8 Yolu yazısı ilk önce Düzeygöz üzerinde ortaya çıktı.



from Düzeygöz http://ift.tt/2uUsQFB
via IFTTT

Yorumlar