Katarakt Hastalığının 9 Belirtisi

Katarakt hastalığı, hepimizin bildiği gibi yaşa bağlı göz hastalıklarından biridir. Cerrahi yöntemle tedavi edilebilen bu hastalığın tedavisini geciktirmek, başka göz hastalıklarına da neden olabilir. Katarakt belirtileri hakkında bilgi edinmeniz, doğru zamanda ameliyat olmanıza yardımcı olabilir. İşte o belirtiler;

Bulanık Görmenin Giderek Artması

bulanık görmenin giderek artması
Bulanık görme, önlenemez şekilde hızlıca artmaya başlar. Çünkü, katarakt yavaş yavaş ilerleyerek, saydam göz içi lensini bulanık hale getirir. Görüş, buzlu cam arkasından bakmaya benzemeye başlar.

Işık Hassasiyetinin Artması

ışık hassasiyetinin artması
Katarakt ilerlemeye başladığında, ışığa hassasiyet artar. Kullanmakta olduğunuz aydınlatmalardan rahatsız olmaya başlarsınız. Bu sizin bulunduğunuz ortamı, daha loş hale getirmenize sebep olacaktır. Karanlık ortamlarda kitap okumaya çalışmak ya da televizyon seyretmek ise gözlere çok zararlıdır.

Asla Yetmeyen Gözlük Numarası

asla yetmeyen gözlük numarası
Katarakt yavaş ilerler ve görmeyi yavaş yavaş azaltır. Bu yüzden, özellikle başlangıç aşamalarında, hastalarımız, gözlük numaralarının değiştiğini sanmaktadırlar.

Gözlüğü Sık Sık Silme İhtiyacı

gözlük camını sık sık silme ihtiyacı
Gözlük camlarınız kirlendiğinde, net görüşünüzün önüne bir perde inmiş gibi hissedersiniz. İşte katarakt hastaları tam olarak bu şekilde görürler. O yüzden de istemsiz olarak, gözlük camının kirlendiğini düşünürler ve sık sık temizleme ihtiyacı hissederler.

Araba Kullanırken Zorlanma

araba kullanırken zorlanma
Görüşün azalması, ışığa karşı hassasiyetin artması araba kullanmayı da zorlaştıracaktır. Çünkü net görüş, görme-el-ayak koordinasyonunu etkiler. Böylece reflekslerde de zayıflamalar ortaya çıkabilir. Katarakt teşhisi konulduğunda başlangıç seviyesinde dahi olsa, araba kullanmamaya özen gösterin.

Gece Görüşün Azalması

gece görüşün azalması
Saydamlığını yitiren göz içi lens, ışık geçişi özelliğini de yavaş yavaş kaybetmeye başlar. Bu yüzden, geceleri azalan ışık miktarındaki görme de giderek azalır.

Okuyabilmek İçin Kuvvetli Işık İhtiyacı Duyma

okuyabilmek için kuvvetli ışık ihtiyacı duyma
Okuyabilmek için ışık yetersizmiş hissi katarakt belirtilerinden biridir. Ancak, ışığı ne kadar açarsanız açın sonuç değişmeyecektir. Hatta, kuvvetli ışık, katarakt yüzünden ortaya çıkan ışık hassasiyeti yüzünden daha fazla rahatsız olmanıza sebep olur.

Bir Gözle Çift Görme

bir gözle çift görme
Katarakt genelde tek gözde başlar. Daha sonra diğer gözde de meydana gelir. Bu yüzden, katarakt olmayan göz kapalı iken çift görme yaşanabilir.

Renkleri Seçememe

renkleri seçememe
Katarakt, net görüşünüzün önüne sarımtırak bir perde indirecektir. Görüşün de azalması ile birlikte, renkleri ayırt etmek giderek zorlaşacaktır.

Katarakt Hastalığının 9 Belirtisi yazısı ilk önce Düzey Göz Merkezi üzerinde ortaya çıktı.



from Düzey Göz Merkezi http://ift.tt/2v1Mnnj
via IFTTT

Yorumlar