Göz Tansiyonu Hakkında Bilinmesi Gereken 6 Şey

Göz tansiyonu, yeteri kadar iyi tanınmayan, tehlikeli göz hastalıklarından biri olan Glokom‘un en önemli sebebidir. Göz içi basıncındaki değişimi ifade eden göz tansiyonu hakkındaki bu bilgileri mutlaka okuyun.

Göz Tansiyonu Belirti Vermez

göz tansiyonu belirti vermez
Göz tansiyonu, yükselip alçalarak, görme sinirine hasar verir. Bu da doğrudan görmeyi etkileyecektir. Bunu yavaş yavaş yapar ve belirti vermez. Genelde hastalar durumu fark ettiğinde, görmelerinin büyük bölümü kaybedilmiş olur. Görme bir kez kaybedildiğinde ise geri getirilemez.

Kalıcı Körlüğe Neden Olur

kalıcı körlüğe neden olur
Görme sinirinde yavaş yavaş oluşan tahribat, görme alanını daraltır. Hasta başlangıç seviyelerindeyken durumun farkında olmaz. Görüş, normal yaşamını etkileyecek düzeyde azaldığında, görme kaybı şikayetiyle doktora gider. Yapılabilecek tek şey ise daha fazla görme kaybının oluşmasını engellemektir. Kaybedilen görme miktarını geri getirmek maalesef mümkün değildir.

Herkes Glokom Olabilir


40 yaşından sonra glokom hastalığının ortaya çıkışında, artış görülse de, yaşa bağlı göz hastalıklarından değildir. Her yaşta ve herkeste ortaya çıkabilir. Özellikle hipertansiyon hastalarının risk altında olduğu bilinmektedir.

Göz Tansiyonu Geçer Mi?

göz tansiyonu geçer mi?
Göz tansiyonunun, göz optik sinirine zarar vermesi, kontrol altına alınabilir. Göz tansiyonu tek başına bir hastalık değildir. Vücudunuzun genel sağlık durumu da, göz tansiyonunun glokoma neden olma aşaması için önemlidir. Halk arasında glokom hastalığı, göz tansiyonu anıldığı için kavram karmaşası yaşanmaktadır.

Göz Tansiyonu Normal Değerleri Nelerdir?

göz tansiyonu normal değerleri nelerdir?
Göz tansiyonu normal değerleri için koldan ölçülen tansiyon değerlerimiz gibi ortalama belirlemek kolay değildir. Çünkü tansiyon değerinden çok, tansiyondaki hareketlilik ve görme sinirine ne kadar baskı yaptığı önemlidir. 16 çıkan bir göz tansiyonu, bir hastada normalken, başka bir hastada, aynı değer, görme kaybını başlatmış olabilir. Bu yüzden görme alanı testi yapmak esastır. Doktorunuz eğer risk altında olduğunuzu fark ederse, göz tansiyonu ölçümünün ve görme alanı testinin, belirli aralıklarla tekrar edilmesini isteyecektir. Bu takip sonrasında, gerekli tedavi yöntemlerine karar verilir.

Göz Tansiyonu Bitkisel Tedavisi

göz tansiyonu bitkisel tedavisi
Birçok göz hastalığı, genel sağlık durumumuzla doğru orantılıdır. Örneğin, bir yüksek tansiyon hastasının, doğru beslenme ile tansiyon değerlerindeki çalkalanmalar azalıyor ise, aynı hastanın göz tansiyonu değerleri de normalleşecektir. Ancak son zamanlarda sıklıkla, özellikle internet üzerinden, katarakt ve glokom gibi önemli hastalıkları, bitkisel yöntemlerle “tedavi” ettiğini iddia edenler ortaya çıkmıştır. Glokomun görme sinirine verdiği tahribatı ortadan kaldıracak, yeniden görmeyi artıracak bitkisel bir yöntem MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Sağlık alanında yapılan bu tip paylaşımlara karşı halkımız bilinçli olmalıdır.

Göz Tansiyonu Hakkında Bilinmesi Gereken 6 Şey yazısı ilk önce Düzey Göz Merkezi üzerinde ortaya çıktı.



from Düzey Göz Merkezi http://ift.tt/2uYxebx
via IFTTT

Yorumlar